Modelleme, Katastrofik Riskler ve İklim Etkileri

Modelleme, Katastrofik Riskler ve İklim Etkileri konularına değinilecek olan etkinlik hakkında

Değerli Üyelerimiz,

Aktüerler Derneği tarafından organize edilen ve Modelleme, Katastrofik Riskler ve İklim Etkileri konularına değinilecek olan etkinlik, 22 Ekim 2024 tarihinde Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Otel’de saat 13:00’de gerçekleştirilecektir.

Etkinlikte davetli konuşmacı olarak Lozan Üniversitesi Aktüerya Bilimleri Bölümü Başkanı ve Aktüerya alanında akademik tanınırlığı olan Prof. Dr. Hansjoerg Albrecher’in yanı sıra, etkinliği destekleyen kuruluşlardan T-Rupt Genel Müdürü Erdem Karabostan ve Lumnion  Kurucu Ortağı Aren Haddeler yer alacaklardır.

Organizasyonda iklim değişiklikleri ve doğal afet risklerinin havuzlandırması, Türkiye deprem modeli ve dinamik fiyatlandırma ve optimizasyon konuları yer alacak olup, katılımcılar ve konuşmacılar arasında etkileşimin olacağı bir ortam oluşturulacaktır. Ayrıca, program sonrasında etkinlik resepsiyon ile devam edecektir.

Etkinlikte yer alacak olan davetli konuşmacılar (alfabetik soyisim) ve konuşma başlıkları aşağıda yer almaktadır.

Prof. Dr. Hansjoerg Albrecher (Lausanne University)
Climate Change and Pooling of NatCat Risks

Aren Haddeler (Lumnion)
Dinamik Fiyatlandırma ve Optimizasyon

Erdem Karabostan (T-Rupt)
CatMod Türkiye Deprem Modeli

Bu etkinlikte sizleri aramızda görebilmemiz için LCV katılım linki  üzerinden 15 Ekim 2024 tarihine kadar kayıt yaptırılması gerekmektedir. Katılımcı sayısının sınırlı olması nedeniyle kayıt yaptırmanız önemle rica olunur.

Sizleri aramızda görmek dileğiyle.

LCV:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBO2Q5I7jDx7CCHH1vAJF5Nv0v2SbFURPRsG-iSuh7zC1tbQ/viewform?usp=sf_link

Program:  13:00-14:00 Karşılama (çay-kahve ikramı)

14:00- 15:10 İlk oturum

15:10-15:30 Kahve arası

15:30-16:50 İkinci oturum

16:50 19:00 Kokteyl

Mekan : Wyndham Grand Istanbul Kalamis Marina Hotel

Fener Kalamis Caddesi No:38, 34726

Kalamis, Istanbul, Turkey

Konuşmacılar Hakkında:
Prof. Dr. Hansjoerg Albrecher
Hansjoerg Albrecher Lozan Üniversitesi Aktüeryal Matematik Bölümünde profesör ünvanı ile görev yapmaktadır. Sigortacılık ve aktüerya alanındaki öncü ve önemli toplantılar ve konferanslarda olarak davetli konuşmacı olarak yer almaktadır. Alanında çok sayıda akademik yayını olan Prof. Albrecher, en önde gelen dergilerde editörlük görevi yapmaktadır ve sigortacılık ve finanstaki risklerin yönetimine yönelik modellemelere ait çok çeşitli çalışmaları bulunmaktadır. En son araştırma alanları endeksli reasürans tretelerinin temelindeki rassal belirsizliklerin modellenmesi, iflas olasılığında blok-zincir madenciliğinin getirisine ait olasılık modellerini içermektedir.

Erdem Karabostan
Anadolu Sigorta'da müfettiş yardımcısı olarak başlayan Erdem Karabostan Teftiş Kurulu’nda görev yaptığı yıllar boyunca, iç denetim ve soruşturmalar da dahil olmak üzere denetim ekiplerine aktif olarak katılmış ve bağımsız olarak yönetmiştir. Sigorta muhasebesi ve finansal sistemleri, hukuk ve uyum sistemleri, reasürans, hasar, kimlik ve erişim yönetimi konularında proje yöneticisi ve kısmen iş analisti olarak çeşitli projelerde yer aldı. Müdür Yardımcısı, iş çözümleri yöneticisi olarak çalıştı, iş analistleri ve test uzmanlarından oluşan bir ekibi yönetti ve aynı zamanda çeşitli danışman ekiplerini koordine ederek Proje ve Değişim Yönetimi departman müdürlüğüne terfi etti. 2019 yılından bu yana Türk Reasürans, BT, İK, Hasar, Katastrofik Modelleme, Hukuk ve Risk Mühendisliğinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı sonrasında 2023 yılında T-Rupt'a Genel Müdür olarak katıldı.

Aren Haddeler
Bilgisayar Mühendisliği üzerine MBA yapmış olan Aren Haddeler, çalışma hayatına 2007 senesinde KoçSistem’de yazılım geliştirme danışmanı görevi ile başladı. 2010 senesinde veri madenciliği yönetici yardımcısı görevi ile Akbank’a geçerek analitik, optimizasyon, makine öğrenmesi ve yapay zeka temelli projelerden sorumlu olmuştur.2015 senesinde Akbank içerisinde Bireysel Analitik Müdürü görevine getirilmiştir. Sabancı Üniversitesi, TSEV, Köln Üniversitesi ve daha birçok platformda eğitimleri veren Aren Haddeler, 2017 senesinden itibaren Kurucu ortağı olduğu Lumnion’da tüm analitik danışmanlıklardan ve yapay zeka tabanlı risk modelleme ürünlerinin geliştirmelerinden sorumludur.